Aquastop - hidroizolatii perfecte
Hidroizolatii subsol Hidroizolatii pardoseli bai, balcoane Hidroizolatii terase VOGT: decopertari pneumatice
Rasina Impermax Hidroizolatii exterioare fundatie Strapungeri Impermeabilizarea betoanelor Contact/Oferte

IMPERMAX

rasina poliuretanica cu aplicare lichida

Prezentarea produsului

Domenii de utilizare

Instructiuni si documentatie

Impermax - procedura de aplicare

1. Pregatirea suportului:

Suportul trebuie sa fie bine pregatit inaintea aplicarii pentru a obtine cea mai buna aderenta a produsului.

Suportul trebuie sa fie:

plan:

planeitatea suportului este importanta pentru a avea o distributie egala a produsului deoarece acesta are o puternica tendinta de autonivelare, astfel ca, in cazul in care suportul este denivelat in zonele joase (gauri) vom avea o grosime de produs excedentara pentru ca in imediata vecinatate a acestora grosimea produsului aplicat sa fie insuficienta. Conform fisei tehnice a IMPERMAX-ului trebuiesc aplicate 2 straturi cu un consum de 1 kg/mp/strat pentru a obtine o grosime finala minima de 1,6 mm;

uscat:

daca suportul este umed atunci produsul nu se poate aplica. Daca totusi produsul se poate aplica exista riscul ca acesta sa se exfolieze de pe suport datorita aderentei foarte scazute;

curat:

se indeparteaza absolut orice material care nu face parte din suportul structural (ex: resturi de beton ramase la turnare, resturi de tencuiala, sapa sau alte materiale de constructii) dupa care se elimina tot praful si eventualele mici pietricele (preferabil prin aspirare);

fara urme de grasimi sau alte materiale:

in cazul in care suportul contine urme de grasimi acesta se decapeaza cu solutii specifice, iar in cazul in care pe suport exista urme de vopsea acestea se vor indeparta, in principal prin buciardare.

2. Aplicare amorsa (primer):

Functie de amorsa folosita se va respecta fisa tehnica a acesteia, dar in principiu se amesteca bine cu un mixer mecanic de turatie joasa pana in 600 rot/min, se lasa putin pana ce bulele de aer formate de mixer se ridica la suprafata dupa care se aplica pe suportul pregatit anterior conform cerintelor mentionate mai sus.


3. Armare rosturi si fisuri:

Rosturile de constructie (imbinarile dintre perete si pardoseala, turnari successive de beton, imbinarile dintre 2 sau mai multe materiale de constructie diferite (ex: beton cu metal, sapa cu PVC, sapa cu lemn,etc.) trebuiesc armate cu membrana geotextila GEOMAX si cu IMPERMAX. Deasemenea fisurile existente in suport trebuiesc armate pentru a opri propagarea acestora.

armarea rosturilor cu impermax si geomax

Armare rosturi si fisuri cu Impermax si Geomax


Aceasta armare se face in 3 etape:

  1. se aplica rasina poliuretanica IMPERMAX pe suprafatele ce trebuiesc armate (ex: pe suprafata verticala a peretelui cat si pe suprafata orizontala a pardoselii);
  2. se lipeste membrana geotextila de rasina poliuretanica aplicata si se intinde pana ce aceasta este perfect intinsa si lipita (ATENTIE ! a nu se lasa goluri de aer sau cute in/sub membrana geotextila;
  3. se aplica un al doilea strat de rasina poliuretanica IMPERMAX astfel incat membrana sa fie perfect acoperita si imbibata cu IMPERMAX.

4. Aplicare IMPERMAX (rasina poliuretanica lichida):

Pregatire material: Se desface bidonul dupa care se amesteca foarte bine (circa 15 - 20 minute) cu un mixer mecanic de turatie joasa, pana in 600 rot/min, pana cand rasina este perfect omogena.Este preferabil ca amestecarea sa se faca de jos in sus astfel incat sa nu se antreneze foarte mult aer in interiorul rasinii in momentul amestecarii mecanice. Dupa amestecare se lasa putin (circa 5-10 minute) pana ce bulele de aer formate de mixer se ridica la suprafata si vor fi sparte cu mixerul folosind o turatie foarte redusa.

Aplicare Impermax rasina poliuretanica lichida

Aplicare Impermax rasina poliuretanica lichida


Aplicare: Acum se poate trece la aplicarea primului strat de rasina care se poate face cu pensula, trafaletul sau cu masina de pulverizat airless. In cazul in care in procesul de aplicare apar bule de aer pe suprafata, este obligatoriu ca acestea sa fie sparte folosind o rola cu tepi (spike roll) pentru a avea o suprafata compacta si neteda. Dupa ce primul strat de rasina s-a uscat (circa 6-8 ore vara si circa 24 ore iarna) se poate trece la aplicarea celui de-al doilea strat de rasina poliuretanica.

5. Unelte folosite:

Pentru aplicare aveti nevoie de urmatoarele unelte: - mixer mecanic cu turatie redusa; - aspirator de praf si particule mici; - pensula; - rola de trafalet din velur (cu inaltimea firului de max 4 mm) cu latime de 250 mm pentru aplicare in camp si cu latime de 100 mm pentru armare; - rola cu tepi (spike roll) pentru spargerea bulelor de aer formate in procesul de aplicare; - foarfeca/cutter; - manusi de protectie, ochelari de protectie, masca de gaze.

NOTA:

Foarte Important !!! - In cazul in care rasina se aplica in spatii relativ inchise este OBLIGATORIU necesar ca se asigure o ventilatie fortata eficienta sau sa se lucreze numai cu masca de gaze care sa acopere intreaga fata. In caz contrar personalul se poate intoxica producandu-se stari puternice de ameteala, confuzie, lipsa coordonari membrelor si chiar pierderea cunostintei. In cazul extrem in care aceste stari apar, este OBLIGATORIU intreruperea lucrului, scoaterea personalului in zone cu aer curat si dupa caz consultarea medicului.
Download fisiere documentatie

Hidroizolatii lichide

Sistemul Radcrete

Masterstop (cordon bentonitic)

May.2024 Aquastop - Hidroizolatii Perfecte | Cautare |

materiale pentru hidroizolatii